Suomen Seniorikodit ry

Pohjois-Karjalan Sairaskotiyhdistys perustettiin 30.11.1976. Pohjois-Karjalan Sairaskoti on toiminut 1.12.1978 alkaen lääkintöhallituksen hyväksymänä sotainvalidien kotina sekä kuntoutuspaikana tarjoten hoito-, kuntoutus- ja tutkimuspalveluja. Yhdistyksen sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on toimia vammaisten ja vanhusten sosiaaliturvan ja terveydenhuollon parantamiseksi sekä heidän laitos- ja avohoitonsa tehostamiseksi.

Patentti- ja rekisterihallitus on 21.3.2012 antamallaan säädöksellä hyväksynyt yhdistyksen nimenmuutoksen Suomen Seniorikodit ry:ksi.

Suomen Seniorikodit ry:n tavoitteena on tarjota laadukas, turvallinen, kodinomainen ja virikkeellinen asuinympäristö. Suomen Seniorikodit omistaa vuokrataloja ja asuntoja Joensuussa, Kiteellä ja Lappeenrannassa. Seniorikodit sijaitsevat keskeisillä paikoilla hyvien palvelujen välittömässä läheisyydessä. Asukkaat asuvat itsenäisesti viihtyisissä, nykyaikaisin mukavuuksin varustetuissa huoneistoissa. Kaikissa taloissa on hissi lukuun ottamatta Nepekotia. Asukkailla on oma-aloitteista virkistys- ym. toimintaa.

Asukkailla on mahdollisuus tehdä palvelusopimuksia eri palveluntuottajien kanssa hoito-, hoiva-, siivous- ja kuntoutuspalveluista omien tarpeidensa mukaan. Suomen Seniorikodit ovat esteettömiä, talot on suunniteltu henkilöille, jotka eivät pysty asumaan nykyisessä kodissaan esimerkiksi liikuntaesteiden tai muun syyn vuoksi.
 
Asumisyksiköiden kohdalla on tarkemmat esittelyt eri paikkakuntien asunnoista.